"Черкаський обласний бюджет відкоригували"

Роман КИРЕЙ
5 червня 2015

Депутати Черкаської облради пріоритет віддали зокрема потребам вихованців спецшкіл-інтернатів, санаторних шкіл-інтернатів та допомозі родинам загиблих учасників АТО. Приміром, на потреби Михайлівської та Бабанської спецшкіл спрямували майже півтора мільйона гривень. Завдяки додатковому фінансуванню буде завершено ремонт дитячих закладів, вони одержуватимуть замовлені комунальні послуги. Спрямовано кошти й на часткове фінансування спортивних дитячих шкіл, адже їх хоч і передали на баланс місцевих бюджетів, однак вони до цього не готові. Допоможе обласний бюджет і розширити центр реабілітації учасників АТО в обласному госпіталі.

Загалом, як відзначила на останній сесії голова обласної ради Валентина Коваленко, яка звітувала про роботу за рік, обласна рада виплатила 3,2 мільйона гривень 64 сім’ям загиблих в АТО. Надала матеріальну допомогу 347 військовослужбовцям. Переселенці отримали понад 868 тисяч одноразової грошової допомоги.

На сесії облради депутати затвердили кілька нових обласних програм. Зокрема щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції на 2015—2017 роки, обласну програму розвитку громадянського суспільства на період до 2019 року (для залучення громади до участі в процесах формування й реалізації державної і регіональної політики), розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Потребу в змінах обласної комп?лексної програми «Турбота» на 2014—2020 роки також підказало саме життя, адже медпрепарати для лікування чорнобильців дуже подорожчали, а кошти на ліки були закладенні такі самі, як і торік.

Загалом, за оцінками депутатів, обласна рада за останній рік стала динамічнішою, відкритішою. Валентина Коваленко постійно звітує перед депутатами, у них з’явилася можливість ефективніше працювати в депутатських комісіях, вільно висловлювати свої міркування з тих чи інших питань. Нинішній рік, підкреслювали депутати, повинен стати роком реформування суспільства й влади, зокрема — місцевого самоврядування, роком забезпечення фінансової самодостатності громад, підвищення їхньої відповідальності перед громадою й державою.   



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua