"Чернігівський пологовий будинок святкує свій золотий ювілей"

Євдокія ТЮТЮННИК
11 вересня 2013

Чернігівський Будинок щастя цього року святкує свій золотий ювілей. Багато хлопчиків і дівчаток, котрі першими знайшлися в його стінах у далекому 1963 році, неодноразово поверталися до цього  медичного закладу зі збудованим у 1980-х роках корпусом на 210 ліжок  у зв’язку з народженням уже своїх дітей та внуків. За півстоліття тут з’явилося на світ 150 тисяч малюків.

Цікаво, що останнім часом почастішали випадки, коли лелеки працюють з напарниками, адже щороку приносять у сім’ї жителів області до 60  пар двійнят і, зазвичай, одну-дві трійні. Щодоби вправні руки акушерів приймають 15 немовлят і більше.

Другий шанс на життя отримують навіть передчасно народжені крихітки вагою трохи більше півкілограма. Упродовж кількох останніх років завдяки застосуванню сучасних перинатальних технологій виходили  троє таких немовлят, котрі нині наздогнали ровесників за всіма параметрами.

Практикують у міському пологовому будинку й онлайн-консультації. Завдяки системі «Телемедицина» у складних випадках на допомогу чернігівським лікарям приходять київські та московські колеги. Є можливість поспілкуватися й з однією з американських клінік.

«За час існування нашого закладу на його базі підготовлено майже 1,5 тисячі лікарів акушерів-гінекологів, 8 тисяч акушерок та медичних сестер, які надавали та надають невідкладну допомогу жінкам нашого Поліського краю», — з гордістю розповідав на святкуванні ювілею головний лікар Чернігівського пологового будинку Василь Гусак.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua