"Четверо малят знайшли сім’ю"

5 червня 2013

РОДИННИЙ ЗАТИШОК. У столиці з’явився ще один дитячий будинок сімейного типу. Сім’я Лебедєвих у Солом’янському районі міста з 2006 року функціонувала як прийомна сім’я, де виховували двох посиротілих дітей. Розуміючи, наскільки потрібна допомога знедоленим дітям, Ольга Вікторівна та Леонід Вадимович Лебедєви вирішили створити дитячий будинок сімейного типу і прийняти на виховання в свою родину ще четверо дітей, позбавлених батьківського піклування, повідомляє прес-служба КМДА.

Заступник голови КМДА Віктор Корж, вітаючи родину, зауважив:

— Сьогодні інтернатні заклади не в змозі задовольнити повною мірою потреби дітей. Враховуючи позитивний європейський досвід, Україна дотримується курсу на створення сучасних форм сімейного виховання. Міська влада ставить перед собою чітке завдання: зробити так, аби всі діти, які опинилися у складних життєвих обставинах та позбавлені батьківської опіки, також були оточені любов’ю, турботою й мали упевненість у перспективі власного майбутнього.

У Службі в справах дітей інформують: дитячі будинки сімейного типу — найпоширеніша форма сімейного виховання для посиротілих дітей з багатодітних родин, що дає можливість рідним братам та сестрам зберегти родинні стосунки, проживати та виховуватися разом.

Відділ соціально-правових питань
«Урядового кур’єра»

ДОВІДКА «УК»

Нині в столиці функціонують 40 прийомних сімей, де виховують 53 хлопчиків та дівчаток, а також 14 дитячих будинків сімейного типу, до яких влаштовано 100 малят. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua