"Чи наважиться FIFA провести катарський чемпіонат світу взимку?"

4 жовтня 2013

Керівництво FIFA зібралося у Цюриху, щоб визначити час проведення Чемпіонату світу з футболу 2022 року в Катарі. Вирішити мають не пізніше вечора п’ятниці. Необхідність порушити незмінну традицію проведення Мундіалю влітку виникла через надзвичайно спекотну погоду пустельної країни-господаря першості.

З червня по серпень середня температура там становить 40 градусів у тіні, а максимальна сягає 50. Столиця країни, Доха, є одним з найспекотніших мегаполісів на планеті.

Утім, бюджет змагання 200 мільярдів доларів означає, що для організаторів немає нічого неможливого. Вони обіцяють такі дива, як штучні хмари та вуличні кондиціонери не лише на стадіонах, але й на зупинках громадського транспорту.

Водночас взимку температура у Катарі комфортні 25 градусів. Але перенесення Чемпіонату світу на цю пору року означатиме плутанину для національних першостей. Незрозуміло, коли команди будуть грати матчі, перенесені через Мундіаль. Незадоволені також власники прав на трансляції, вони говорять, що вимагатимуть грошових компенсацій.

Іншою проблемою для FIFA буде зимова Олімпіада 2022 року, місце проведення якої ще не визначене. Міжнародний олімпійський комітет надіслав FIFA офіційне прохання, щоб дати змагань не накладалися.

 Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua