"Чи передадуть сепаратисти тіла загиблих і чорні самописці міжнародним експертам?"

21 липня 2014

На місці падіння малайзійського «Боїнга» тривають пошуки тіл. Останні двадцять 27 тіл та фрагментів відшукали увечері неділі. Про це заявили на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Останки пасажирів перебувають у рефрижераторних вагонах в Торезі. Процес завантаження тіл повністю контролюють бойовики.

«Просто ми зараз очікуємо тіла, щоб усі вони поїхали додому. Як тільки їх зберуть, потяг вирушить», – пояснив один із сепаратистів.

Куди саме проросійські бойовики хочуть вивезти тіла – невідомо. За деякими даними – до Харкова, за іншими – до Донецька.

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що саме його країна координуватиме експертизу з упізнавання тіл загиблих.

«Очільник МЗС Франс Тіммерманс виїде до Нью-Йорка для консультацій з Організацією Об‘єднаних Націй та членами Ради Безпеки, аби розширити міжнародну коаліцію, метою якої є швидка й безпечна репатріація тіл. Місія також має виявити усі обставини тих жахливих подій. Усе це мало бути зроблено ще 2 дні тому. Але ми й далі наполегливо працюємо, аби якнайшвидше вивезти тіла», – заявив очільник уряду Нідерландів у парламенті.

Українській владі невідомо, куди поділися бортові самописці, заявив Володимир Гройсман. В свою чергу ватажок так званої «ДНР» Олександр Бородай заявив, що чорні скриньки знаходяться в Донецьку. Сепаратисти начебто мають намір передати їх міжнародним експертам .

Copyright © 2014 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua