ПродовольчаісільськогосподарськаорганізаціяОрганізаціїОб'єднанихНаційсумніваєтьсявдоцільностіствореннявУкраїнісвітовогопродовольчогорезервузерна. Таку думку висловив директор відділу ринків та торгівлі ПСО ООН Д. Халлам.

"Важко використовувати (світові) резервні запаси для стабілізації цін. Потенційно це дуже дорого і пов'язано з ризиком спекулятивних нападок, якщо запаси виявляться недостатніми. Механізм світових резервних запасів є таким, що має обмежений вплив на зниження нестабільності цін", - сказав він. 

При цьому він висловив підтримку зацікавленості Україною щодо збільшення світових поставок зерна. "Ми вітаємо інтерес будь-якої країни і особливо таких важливих країн-експортерів, як Україна, стосовно допомоги зі збільшення світових зернових поставок і запасів, а також у зниженні цінової нестабільності", - наголосив Д.Халлам.  

Проте, на його думку, вирішення проблем з нестачею продовольства ООН бачить у необхідності створення на національних і регіональних рівнях малих стратегічних резервів. 

Нагадаємо, 3 серпня міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк поінформував про те, що Україна пропонує ООН сформувати світовий резерв продовольчого зерна на українській території.

За повідомленням інформагенства УКРІНФОРМ.