ІНІЦІАТИВА

У місті Красноармійську Донецької області заборонили продаж алкогольних напоїв у місцевих магазинах з 22-ї години вечора до 6-ї ранку. За таке рішення дружно проголосували депутати міської ради.

Неважко здогадатися, реалізатори оковитої не в захваті від нововведення і, не виключено, можуть спробувати проігнорувати рішення депутатів. Утім, безкарно це не минеться - порушників притягуватимуть до відповідальності у вигляді штрафів від 510 до 1700 грн.

А найпершими підтримали ідею про запровадження безалкогольних ночей тутешні правоохоронці, які вважають, що ініціатива передусім веде до зменшення кількості злочинів. Адже, як правило, більшість випадків хуліганства, пограбувань та нападів відбуваються вночі, і скоюють їх здебільшого в стані алкогольного сп'яніння, коли лиходіїв тягне на "подвиги".

Красноармійськ - перше місто Донеччини, де настали "сухі" ночі, проте спроби приборкати "зеленого змія" не припиняються і в інших населених пунктах краю. Приміром, у Донецьку в дні футбольних матчів на "Донбас Арені" на кілька годин заборонено продаж спиртного в магазинах міських кварталів навколо стадіону.