"Чиновникам «шиють» кримінал"

27 березня 2014

Міністерство внутрішніх справ спільно з Генеральною прокуратурою вживають заходів, щоб притягнути до відповідальності чиновників, причетних до розкрадання державних коштів. Про це на брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Володимир Євдокимов.

«Усі факти про протиправні дії чиновників проаналізовано, зібрано воєдино, і в рамках закону під егідою Генеральної прокуратури триває провадження, збирання матеріалів, оперативно-розшукові заходи», — повідомив він.

Посадовець поінформував, що за останні два тижні розкрито низку резонансних правопорушень в економічній сфері. До відповідальності притягнуто вищих посадових осіб Міністерства оборони, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства соціальної політики, «Нафтогазу України», Укрзалізниці, керівників двох обласних і 20 районних державних адміністрацій, 5 міських голів і заступників міських голів, 39 голів сільрад.

Зокрема, розслідування виявили розкрадання 7 мільярдів гривень в Укрзалізниці (гроші конвертували через фіктивні фірми), 5 мільярдів — у Міністерстві охорони здоров’я, 4 мільярди — у «Нафтогазі», повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Список осіб, яких нині перевіряють або розшукують, або щодо яких збирають докази, величезний. На жаль, не можу його за персоналіями зараз оголосити», — сказав Володимир Євдокимов.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua