"Чия паска найсмачніша?"

Оксана МЕЛЬНИК
26 квiтня 2013

ТРАДИЦІЇ

На Великдень львівські господині виборюватимуть титул найкращої у конкурсі випічки

У  кожному регіоні, у кожної господині — свій рецепт випікання святкового великоднього хліба, який передається з покоління в покоління. Як розповіла знайома кондитер-аматор пані Мирослава, яка два десятиліття випікає для своєї родини і на замовлення неперевершені паски й короваї, не лише від інгредієнтів та дотримання рецептури залежить, чи вдасться створити кондитерський шедевр. Смак і вигляд великодньої паски залежить від настрою, з яким ∂аздиня береться замішувати тісто. Тож роботу слід починати з молитви та забути про всі негаразди, відкинути недобрі думки. А якщо маєте трішки фантазії, приготуєте для домашнього великоднього столу справжній шедевр!

Власне для вправних господинь у Львові й вирішили організувати конкурс на найсмачнішу паску, повідомила PR-менеджер Зоряна Владика. Взяти участь можуть усі охочі господині, для цього треба мати талант і вправність до приготування випічки.

— «Конкурс на найсмачнішу паску» — у рамках фестивалю писанок — у Львові проводимо вперше. Такі гастрономічні конкурси дуже популярні в різних містах. Для нас важливо не просто визначити найкращу і найсмачнішу паску, а сприяти відродженню традицій, репрезентувати самобутні рецепти приготування великодньої паски, — розповів директор фестивалю писанок у Львові Андрій Сидор. — Будемо особливо раді бачити серед учасників вправних господинь, які печуть особливі паски. 5 травня на головній сцені фестивалю (північна сторона площі Ринок) члени журі разом зі львів’янами й гостями міста дегустуватимуть здобу та оберуть найсмачнішу паску. Автор великоднього шедевра удостоїться титулу «Найкращої господині Львова 2013 року» й отримає цінний подарунок. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua