"Чоловіки — на Тахті, жінки — на Леді опен"

18 лютого 2015

Нещодавно в Ірані відбувся один з найпрестижніших міжнародних турнірів з вільної та греко-римської боротьби — Кубок Тахті.  Він  присвячений пам’яті дворазового олімпійського чемпіона  Голамреза Тахті,  має велику історію і традиційно відкриває новий сезон у борців. Цьогоріч змагання проводилися вже втридцятьп’яте. І збірна України, яка давно вважає змагання одними з найголовніших у своєму календарі, знову перевірила на ньому найсильніших атлетів. Результат не розчарував — українці продемонстрували рішучу конкуренцію господарям і здобули 5 медалей.

Переможцями турніру стали борці греко-римського стилю Денис Дем’янков (66 кг), Дмитро Пишков (75 кг) та Жан Беленюк (85 кг). На другу сходинку п’єдесталу піднявся Дмитро Тимченко (98 кг), на третю — борець вільного стилю срібний призер Лондонської олімпіади  Валерій Андрейцев (97 кг).

Минулих вихідних  також відбувся престижний міжнародний турнір Кліппан Леді опен у Швеції. Безумовно, одним з фаворитів змагань була чинна чемпіонка світу Юлія Остапчук. І львівська борчиня не розчарувала своїх прихильників,  здобувши перше місце у ваговій категорії 63 кг. Бронзову нагороду на турнірі здобула Алла Черкасова у вазі 69 кг.

Нині наші спортсмени змагаються за путівки на чемпіонат Європи. 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua