"Чорні дні Путіна"

19 грудня 2014

У Росії фінансова паніка. Курси долара і євро під час торгів на Московській біржі б’ють рекорди. За чорним понеділком настав коричневий вівторок. Рубль провалився в безодню. Російська буржуазія пакує валізи, пролетарії готуються до революції.

Наказам Путіна «подешевшати» долар не підкоряється. Уряд Медведєва «завис», до кінця тижня в Росії може бути призначений новий глава кабміну. Кажуть, що це може бути Олексій Кудрін. Економічні санкції Заходу матеріалізувалися в реальні загрози режиму Путіна, боляче вдарили по кишенях мільйонів громадян Росії. Земля затряслася під ногами кремлівської влади.

Банк Росії вирішив суттєво підвищити ключову ставку. Нині Центробанк намагається стримати спекуляцію валютою та інфляцію рубля. Чиновники вважають, що мала кількість грошей в обігу призведе до їхнього здорожчання, а не знецінення. Але підвищення ставки виштовхує людей на вулиці з вилами, готує протести і підриває хвалену путінську стабільність. Наприклад, ви взяли позику 100 тисяч рублів, а віддавати треба 200 тисяч.

Нинішній обвал рубля — це перемога Заходу в «тихій, фінансовій війні» проти Росії. Уповноважений з прав підприємців Росії Борис Тітов заявив: мовляв, ми свою валюту вбили, «санкції працюють, це безвихідь, далі розвитку економіки не буде».

Крах рубля — це подія, яка для Росії матиме доленосне негативне значення. Грішно звичайно радіти, що у сусіда дах його будинку протікає, але мимоволі й мстиво так, — тягне, повідомляє кореспондент Укрінформу з Москви Віктор Тимошенко. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua