"Чутки візиту не перешкодять"

Вікторія ВЛАСЕНКО
27 березня 2013

ГЕОПОЛІТИКА. Українська влада не чинить жодних перешкод приїзду до Києва представників ПАРЄ. «Візит відбудеться, його дата погоджена, і я не знаю, звідки пішли ці чутки й чому така інформація з’явилася в українських ЗМІ», — заявив у коментарі «УК» Генеральний секретар ПАРЄ Войцех Савіцький. За його словами, відбулося перенесення орієнтовної дати візиту, яку називали спочатку, — 4-5 квітня.

Войцех Савіцький пояснив, що згідно з процедурою ПАРЄ, для того, щоб здійснити моніторингову місію до країни, мета якої полягає у підготовці  доповіді для Асамблеї, необхідно погодити дату візиту з офіційними державними органами країни, куди їдуть доповідачі ПАРЄ. Зі свого  боку,  і доповідачі повинні запропонувати дату, коли  могли б здійснити такий візит, оскільки вони також мають власні зобов’язання в рамках діяльності в своїх національних парламентах. «Також необхідно врахувати те, що країна, куди їдуть доповідачі, має належним чином підготуватися до такого візиту, — наголосив Войцех Савіцький. —  Попередня дата візиту була перенесена на прохання української сторони, і Асамблея не бачить у цьому нічого дивного чи підозрілого».

На запитання, чи порушуватиме проблему візиту в Україну доповідачів Моніторингового комітету Президент ПАРЄ Жан-Клод  Міньйон, який нині перебуває у Києві з офіційним візитом, у ході зустрічі з Президентом Віктором Януковичем  Войцех Савіцький зазначив: «Це не проблема, проте я не можу говорити, про що піде мова під час переговорів пана Міньйона з Президентом України».



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua