"Цифровий бар’єр захищає обладнання"

Іван ШЕВЧУК
21 серпня 2013

ВІТЧИЗНЯНІ ТЕХНОЛОГІЇ. Насипні вантажі, які проходять через порт Южний, що на Одещині, відтепер стануть чистішими та більш безпечними для обладнання. Тут придбали два цифрових конвеєрних металодетектори «Бар’єр-408». Ці прилади проходять тестову експлуатацію на двох стрічкових пересувних конвеєрах комплексу вагоноперекидача. 

Вони мають виявляти сторонні металеві предмети у залізорудному концентраті, окатиші та вугіллі. Такі вантажі мають значну питому вагу в перевалці порту. Металодетектори допомагатимуть усунути з них металеві предмети, які можуть пошкодити транспортерні стрічки та інше перевантажувальне обладнання. До того ж вантаж, що проходить через порт, до отримувача надійде у чистішому вигляді. Виявивши сторонній металевий предмет на транспортерній стрічці, металодетектор зупиняє привід конвеєра, вмикає сигналізацію і створює запис у реєстраторі подій.

У 2009 році в порту на двох стрічкових пересувних конвеєрах уперше було встановлено цифрові конвеєрні металодетектори «Бар’єр-407». Ці прилади, як і сучасніші новопридбані «Бар’єр-408», — вітчизняні вироби. Їх виготовляють на Дніпропетровському НТП «Славутич».

Скромна рамка стане надійним бар’єром для предметів, що можуть пошкодити обладнання. Фото прес-служби МТП Южний

Із 1997 року тут розроблено сім модифікацій металодетекторів «Бар’єр», які працюють на підприємствах України та Росії. Останні моделі можуть виявити зайвий металевий предмет навіть у сировині, що містить до 70% заліза. Тож маємо прецедент, коли наші портовики для модернізації своїх виробничих потужностей можуть послуговуватися якісним вітчизняним обладнанням.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua