"Цифровий підпис: дії віртуальні — користь реальна"

Світлана ІСАЧЕНКО
13 лютого 2014

За рік кількість прикарпатських підприємців, що опанували послугу електронного цифрового підпису, зросла у 9 разів. Новим сервісом тепер користуються понад 23 тисячі платників податків. Адже в електронного ключа широкі функціональні можливості:  тепер з ним можна звітувати в режимі  онлайн не лише до податкової, а й до органів державної статистики та Пенсійного фонду. До того ж в області діє «Електронний кабінет платника податків», і віртуальний ключ дає змогу переглянути в ньому вже подану звітність або, приміром, інформацію щодо стану розрахунків із бюджетом.

Навчитися тримати в руках електронний ключ — не проблема. Вичерпні консультації про застосування електронного цифрового підпису, про роботу з програмним забезпеченням, яке формує звітність в електронному вигляді, надають в усіх сервісних центрах обслуговування платників податків. У багатьох прикарпатських містах вони працюють у режимі «до останнього клієнта».

Можна сміливо спрогнозувати, що охочих скористатися цією інноваційною ІТ-технологією буде дедалі більше, оскільки бізнес-середовище краю розширюється. Впродовж минулого року в органах Міндоходів Івано-Франківщини на облік взято 5,8 тисячі платників податків. Власну справу розпочали 4,8 тисячі фізичних осіб — підприємців та тисяча юридичних осіб.

— На таку позитивну динаміку зростання кількості представників малого та середнього бізнесу, без сумніву, вплинуло запровадження Міністерством доходів і зборів нових сервісів для стимулювання розвитку підприємництва, — зазначає головний податківець області Віктор Рахміль. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua