АПК. Прем'єр-міністр Микола Азаров закликає селян не боятися ризиків на зерновому ринку. Про це він заявив на засіданні економічного прес-клубу, повідомляє УКРІНФОРМ

Глава уряду закликав аграріїв завершувати збирання кукурудзи, оскільки на зовнішніх ринках складається гарна кон’юнктура для її експорту. «Для внутрішніх потреб нам необхідно близько 5 мільйонів тонн кукурудзи, а ми уже зараз намолотили 12 млн тонн і очікуємо її врожаю на рівні 20 млн т. Зараз наше завдання ─ втримати ціну, щоб виробник окупив свої затрати», ─ наголосив Микола Азаров.

Він підкреслив, що дефіцит продовольства на світових ринках залишається, тому попит на кукурудзу збережеться і ціни на неї підвищуватимуться.

Прем’єр-міністр нагадав, що нещодавно зернотрейдери висловлювали стурбованість зниженням світових цін на зернові, зокрема кукурудзу. Уряд провів консультації, в ході яких Микола Азаров запевнив, що це тимчасове кон’юнктурне явище, і ціни на зернові підвищуватимуться, що й відбувається зараз. Тому зернотрейдери, які зараз виходять на ринок, отримають прибуток.

«Експорт зернових зараз вирівнюється, тим більше що на світових зернових ринках ціни зростають. Так, було серйозне падіння цін, але я селянам казав, що це падіння циклічне і незабаром буде зростання цін. Так і сталося», ─ наголосив Микола Азаров.