"Цінності залишилися на батьківщині"

Олена ІВАШКО
26 липня 2013

КОНТРАБАНДА. На Миколаївщині Служба безпеки України запобігла спробі перемістити контрабандним шляхом до Російської Федерації колекцію давньоримських та давньогрецьких монет. Так, на залізничній станції Миколаїв-Пасажирський Одеської залізниці співробітники СБУ виявили у купе провідника пасажирського потяга сполученням Миколаїв — Москва дорожню сумку. У її подвійному дні було сховано від митного контролю 17 старовинних монет.

Оперативники одразу встановили, що цю валізу передав 28-річний місцевий житель. З’ясувалося, що житель Миколаєва підшукав у Росії через Інтернет колекціонера старовинних монет і домовився з ним щодо їх переправлення. Провідник потяга мав передати замовникові в Москві сумку з «товаром», не знаючи про її вміст.

Експертиза підтвердила, що вилучені монети — культурна цінність, оскільки їх викарбувано у I–III столітті до н. е. Слідчі УСБУ в Миколаївській області розпочали кримінальне провадження за ознаками скоєння злочину, передбаченого ч.1 ст.15 та ч.1 ст.201 (контрабанда) Кримінального кодексу України. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua