"Ціну правлять селяни"

20 липня 2013

ТВАРИННИЦТВО. З початку року в Україні на 9,3% зросла реалізація на забій у живій вазі худоби та птиці. Відповідно зросло виробництво яловичини (на 1,4%), свинини (7,1%) курятини (14,2%). Таких результатів вдалося досягнути зокрема й завдяки державним програмам підтримки галузі. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Напрям тваринництва стає дедалі привабливішим не лише для великих виробників, а й для селян. І держава робить максимум для стимулювання розвитку галузі як через сільгосппідприємства, так і через господарства селян. Тому для одноосібників діє низка програм фінансової підтримки. Що ж до великотоварного виробництва, то ми шукаємо привабливу модель для іноземного інвестора в цю галузь», — зазначив міністр.

Зростанню показників у галузі тваринництва сприяють державні програми підтримки. Зокрема селянам, фермерам і кооператорам нараховується дотація за здану на переробні підприємства худобу. «Це дає змогу селянам отримувати кошти, оминаючи посередників, які штучно занижують ціну», — цитує слова Миколи Присяжнюка прес-служба Мінагрополітики.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua