"Cпалах ящуру: Україна зупинила транзит зерна з РФ"

18 липня 2013

КАРАНТИН. Україна призупинила транзит зерна з Краснодарського краю Російської Федерації у зв'язку з введенням на території краю карантину через спалахів ящуру.

Про це заявив журналістам міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє Реальна економіка.

«Ми зупинили поки тимчасово (транзит зерна), тому що там ящур. Ми сповіщення (про призупинення транзиту направили: тільки з Краснодарського краю», - сказав Присяжнюк.

За словами міністра, в України є протокольне рішення з цього питання.

У той же час, за словами Присяжнюка, точних дат дії призупинення транзиту немає. Міністр підкреслив, що це залежатиме від того, який час в Краснодарському краї РФ діятиме карантин.

«Якщо вони впораються з ящуром, ми відразу відкриємо», - сказав він, підкресливши, що обсяги транзиту російського зерна через Україну з Краснодарського краю дуже малі і не вплинуть на товарообіг.

ДОВІДКОВО

Рішення про призупинення транзиту було прийнято фітосанітарною службою України.

Як повідомлялося, на початку липня Управління Федеральної служби з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Російської Федерації (Россільгоспнагляд) повідомило, що Україна розглядає можливість заборони на ввезення і завантаження у своїх портах зерна з Росії через виявлення на території цієї країни (в Карачаєво-Черкеської Республіці і межують з нею районах Краснодарського краю) випадків захворювання тварин ящуром.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua