"Цукровий завод розконсервують"

Світлана ІСАЧЕНКО
23 квiтня 2014

Цього року заплановано відновити в області виробництво цукру. Як зазначає голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Троценко, для цього за його участі відбулася нарада з власниками місцевого цукрового заводу, що належить вітчизняному агрохолдингу «Мрія». Завод нині законсервовано, але господарі пообіцяли, що він таки вироблятиме солодку продукцію.

Прикарпатські аграрії повірили запевненням влади й бізнесу, тож для вирощування цукрового буряку вирішили засіяти 4 тисячі гектарів поля. Це і є та ресурсна основа, на якій вкотре повинен запустити виробничі потужності один із найстаріших в Україні Городенківський цукровий завод.

Чи буде Прикарпаття зі своїм цукром, ще питання. А ось щодо свого хліба за стабільною ціною — жодних сумнівів. «В області немає підстав для підвищення ціни на хліб, — запевняє директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Василь Брус. — Маємо достатньо продовольчого зерна аж на два роки наперед. Окрім того, за форвардними закупівлями область уже цього року придбала 11 тисяч тонн зерна для виробництва борошна високих гатунків».



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua