НОВОСІЛЛЯ. Приємний подарунок медикам до їх професійного свята підготували миколаївський міськвиконком та міська рада. П’ятнадцять упорядкованих квартир вже чекають щасливих новоселів в будинку по вул. 3-я лінія, 17. Їх мешканцями стали медичні працівники міста: сімейні та дільничні лікарі, педіатри, терапевти, лаборанти. Це перший масштабний проект такого роду, який реалізується в Миколаєві.

— У мене є мрія — щоб у Миколаєві був побудований великий багатоповерховий будинок для працівників медицини, освіти, соціальних служб, — зазначив міський голова Володимир Чайка. — На жаль, заробітна плата медичних працівників невисока, і ми просто зобов’язані надати їм підтримку в дуже важливому для молодого фахівця напрямку — забезпеченні житлом. 

Нові квартири є відомчим житлом, і надаватимуться практикуючим медикам. Як розповів депутат міської ради, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства Євген Волохов, сьогодні в медичних установах свого роду «кадровий голод». Тому і молоді фахівці, і вже досвідчені лікарі мають отримати стимул продовжувати практику саме в Миколаєві.