Якщо запитати маленького хлопчика чи дівчинку, ким вони хочуть стати, коли виростуть, то нерідко у відповідь можна почути — директором. Малеча обирає цю посаду здебільшого через те, що керівники вдягнені у гарні костюми зі стильними краватками, іншим подобається їхня велика зарплата, на яку можна багато чого купити. Таке бажання зміцнюється, коли батьки, відмовляючись купувати іграшки, мотивують цей крок браком грошей. 

Та чи справді зарплата директорів аж така велика, якою собі її уявляє дітлашня?

Як доводять дослідження Міжнародного кадрового порталу HeadHunter, сьогоднішні зарплатні очікування топ-менеджерів (тих самих директорів) дійсно серйозні. Адже середня зарплата, на яку в Україні розраховує керівник, — 15 тисяч гривень. Мінімальні зарплатні очікування десь на рівні 9—10 тисяч гривень, а найбільш амбіційні кандидати хочуть отримувати від 25 тисяч гривень.

— Топ-менеджмент — професійна галузь з одним із найвищих рівнів конкуренції на ринку праці України, — розповідає керівник дослідницького центру hh.ua Уляна Маслова. — У третьому кварталі 2014 року на одну вакансію претендувало майже дев’ять кандидатів. Інколи рівень конкуренції становив 15—20 кандидатів на одне робоче місце.

Загалом ситуацію ускладнює те, що, починаючи з 2008 року, рівень зарплатних пропозицій для топ-менеджерів постійно знижується. Кризові явища, які відбуваються в країні, позначилися і на цій галузі. Наприклад, якщо в 2008 році фінансовий директор із досвідом роботи більше п’яти років у великій торговій компанії міг розраховувати на зарплату приблизно в сім тисяч доларів, то в 2011—2012 роках ця цифра зменшилась до п’яти тисяч. А в 2014 році взагалі впала до 3—4 тисяч доларів. Часто роботодавці пропонують зарплату в гривнях без прив’язки до курсу долара. Винятком є хіба що IT-галузь, а саме той її сектор, який пов’язаний з аутсорсинговими розробками.

Загалом реакція на кризу в топ-менеджерів виважена: зарплатні побажання у представників більшості професійних галузей порівняно з минулим роком майже не змінились. А серед спеціальностей, де панує найбільша конкуренція (юристи, фінансисти, маркетологи), навіть дещо знизилися. Зросли зарплатні очікування лише у директорів з продажу і керівників малого бізнесу.