"Депутати проголосували за ощадливість"

Владислав КИРЕЙ
29 травня 2014

Аби якнайшвидше досягти зрушень в економічному і соціальному житті, обласна влада Черкащини розробила програму дій «Від революції гідності — до гідного життя». 

У межах цієї програми на сесії обласної ради депутати розглянули й зміни до обласного бюджету на нинішній рік. Зокрема видатки на реалізацію деяких обласних програм скорочено на 7,4 мільйона гривень. Зокрема управлінські витрати — на 1,4 мільйона, будівництво спортивних майданчиків — на 1,2, витрати на загальнообласні заходи — на 300 тисяч, на ярмарково-виставкову діяльність — 440. Усі вивільнені кошти нині перерозподіляють на соціальні потреби жителів області.

Коригуючи зміни в дохідній та видатковій частинах бюджету, депутати вирішили ще 30 мільйонів гривень заощадити на посадових окладах працівників. Передбачили також допомогу тим бюджетникам, які страждають від несвоєчасних виплат заробленого: спрямують частину вільних залишків на погашення заборгованості, яка досить значна. Окрім того, змінами до кошторису передбачено розподіл і фінансування соціально значущих об’єктів. Головний критерій — високий рівень готовності і соціальний пріоритет. Зокрема 1,5 мільйона гривень буде спрямовано на завершення будівництва житла для сімей з дітьми-інвалідами, 4,4 мільйона — на завершення будівництва перинатального центру, понад 200 тисяч — на Канівську центральну районну лікарню. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua