"Держава розраховує на молодь"

3 червня 2015

Розпочалися канікули, школярі мають удосталь часу для відпочинку й нових вражень від цікавих зустрічей. Поза всяким сумнівом, що старт вакацій лідери шкільного самоврядування з усієї України запам’ятають на все життя, адже в День захисту дітей вони стали гостями самого Президента.

Вітаючи юнь зі святом, Петро Порошенко висловив гордість, що  є такі молоді українці, які мають надзвичайно великі можливості будувати нову європейську державу. «Крок за кроком ми всі разом, кожен на своєму місці, маємо робити все можливе, щоб на краще змінювати країну. У нас немає ні змоги відступити, ні часу чекати. Ми з вами боремося за Україну», — підкреслив Петро Порошенко.

Президент зауважив, що Україна — європейська країна, і закликав спільно докладати зусиль та працювати над забезпеченням вступу нашої країни до Європейського Союзу. Бо цю мрію наблизять не стільки високопосадовці, а кожен на своєму місці своєю роботою і головне — бажанням жити краще.

Українці продемонстрували чітке бажання інтеграції з ЄС і змінили ставлення європейців до перспективи членства України. «У листопаді 2013 року люди вийшли на вулиці не для того, щоб вимагати підвищення зарплат чи зниження податків. Вони прагнули європейського майбутнього. Думаю, що дуже мало країн у Європі так боролися за своє майбутнє і заплатили таку велику ціну, як Україна», — цитує слова Президента його прес-служба.

Для вступу в ЄС Україна має відповідати Маастріхтським та Копенгагенським критеріям. Це стосується рівня освіти, промисловості, ВВП, демократії, свободи, боротьби з корупцією, незалежності судової гілки влади. І багато перетворень доведеться робити саме цій молоді. «Я на вас дуже розраховую», — щиро зізнався Петро Порошенко.

Він позитивно оцінив ініціативи зі створення шкільних парламентів, кабінетів міністрів. «Мені надзвичайно приємно, що тут представлені голови парламентів, обласних рад, урядів і міністри. Так, дитячих, але це добрий спосіб підготуватися до дорослого життя і сприймати це вже як свідомий і відповідальний вибір. Мені приємно бачити директорів молодіжних підприємств, бо не лише політикою маємо жити, а й піднімати економіку», — зазначив глава держави. І порекомендував прочитати книжку Айни Ренд «Атлант розправив плечі», яка допомогла сформувати його власний підхід до життя.

Школярі під час цікавого спілкування відзначили потребу в реформуванні системи інтернатів та будинків дитини. Петро Порошенко сказав, що такі заклади — радянський залишок, у Європі такого немає. Він упевнений, що має бути змінено ставлення до сиріт та ліквідовано бюрократичні перешкоди для усиновлення дітей.

З нагоди свята Адміністрація Президента відчинила двері для дітей, які змогли оглянути приміщення та галерею в будівлі АПУ. Президент висловив сподівання, що школярам сподобалась екскурсія приміщеннями, роками закритими для відвідувачів. «Ми намагаємося, щоб це було символом відкритості влади та прозорості тих кроків, які робить Президент країни, уряд та парламент, щоб ми з вами змінили країну на краще», — резюмував Петро Порошенко. 

Михайло ЮРЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua