"Державна зернова корпорація намагається збільшити обсяги торгівлі"

27 квiтня 2015

Через неефективний менеджмент та корупцію Державна продовольча-зернова корпорація України має 3,6 мільярдів гривень збитків — торік підприємство щодня втрачало близько 100 мільйонів гривень та фактично опинилося в борговій ямі.

Про це в ефірі «24 телеканалу» повідомив виконуючий обов’язки голови правління ДПЗКУ Валерій Томіленко.

«Ми вже усунули близько 10 компаній-посередників, намагаємось мінімізувати наслідки «роботи» попередніх керівників корпорації та налагодити нормальну співпрацю з нашими стратегічними партнерами. Ці цифри є публічними, вони відображені в фінансовій звітності, яку ми надаємо нашим китайським партнерам. Звісно, від таких показників ніхто не може бути в захваті», — сказав пан Томіленко.

Аби повернути довіру до ДПЗКУ та до України в цілому, вже перекрито кілька корупційних схем та розпочато міжнародний аудит. Паралельно з цим ведеться планова робота зі збільшення обсягів торгівлі зерном та виводу корпорації хоча б на мінімальний рівень прибутковості: «Адже, на жаль, протягом 2,5 років свого існування і трьох закритих фінансових років, корпорація була збитковою», — зазначив виконуючий обов’язки голови правління.

Ділова Україна 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua