"Державні закупівлі: збитки перевищують сім мільйонів гривень"

Владислав КИРЕЙ
2 квiтня 2014

Оперативний підрозділ ДПІ у м. Черкасах виявив факти серйозних зловживань у сфері державних закупівель. Про це розповів заступник начальника — начальник головного оперативного відділу ДПІ у м. Черкасах Тарас Білокінь. Викрито, зокрема, діяльність одного з підприємців, який завдяки махінаціям з купівлею зернових завдав державі збитків на суму майже чотири мільйони гривень.

Як виявила перевірка, приватний підприємець не зазначив та, відповідно, не задекларував у податковій звітності проведення низки фінансово-господарських операцій. Такі дії призвели до умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. За цим фактом слідче управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Черкаській області відкрило кримінальне провадження. Триває досудове розслідування справи.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено ще кілька кримінальних проваджень, з яких три — за ознаками ст. 191 Кримінального кодексу України за фактами розкрадання бюджетних коштів у особливо великих розмірах, два — за ознаками ч. 3 ст. 212 КК за фактами умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Виявлені порушення пов’язані з виконанням робіт та постачанням товарно-матеріальних цінностей бюджетним коштом, вони мають безпосередній стосунок до сфери будівництва. Зокрема, факти зловживань під час будівництва та реконструкції об’єктів соціальної сфери, які фінансувала держава, під час надання послуг з перевезення пасажирів наземним транспортом.

Загальна сума завданих державі збитків перевищує сім мільйонів гривень. Триває досудове розслідування зазначених кримінальних проваджень. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua