"Держфінінспекція виявила порушення «Укрпошти» на 3,2 мільйони гривень"

10 лютого 2014

Державна фінансова інспекція України (Держфінінспекція) України під час ревізії виявила порушення українського державного підприємства поштового зв'язку «Укрпошта» на суму 3,2 мільйони гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держфініспекції.

Під час ревізії було перевірено діяльність підприємства з 1 квітня 2012 року за 31 серпня 2013 року.

«Так, за завищення 33 підрядними організаціями вартості та обсягів виконаних ремонтно-будівельних робіт УДППЗ «Укрпошта» понесло збитки на 751,7 тисяч гривень», – йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, безпідставне і завищене нарахування премій, різного роду надбавок і доплат призвело до зайвих витрат при виплаті заробітної плати на суму 519,7 тисяч гривень, а зайве списання паливно-мастильних та будівельних матеріалів завдало підприємству збитків на 590 тисяч гривень.

«Під час ревізії були виявлені й інші порушення, зокрема недотримання вимог законодавства щодо орендних відносин; покриття підприємством витрат сторонніх юридичних та фізичних осіб; безпідставне списання з обліку дебіторської заборгованості; нарахування штрафних санкцій та пені за порушення умов договору в силу невиконання контрагентом договірних зобов'язань; відшкодування витрат на відрядження без належного документального підтвердження; недостачі основних засобів і товарно-матеріальних цінностей», – додали в прес-службі.

Матеріали ревізії передані до МВС України, а об'єкту контролю направлено вимоги щодо усунення виявлених порушень. 

РБК-УКРАЇНА



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua