"Держзамовлення невпинно зростатиме"

1 жовтня 2013

Віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко провів зустріч із представниками провідних компаній у сфері інформаційних технологій. У розмові взяли участь представники таких компаній, як Singularity University Labs, EMC, Intel, Cisco, Hewlett-Packard, Bosch, Apple, Infopulse Ukraine, Bionic Hills.

Урядовець запевнив учасників зібрання, що в Україні приділяється значна увага питанням розвитку інформаційних технологій та технологічного підприємництва: «Важливими пріоритетами для модернізації національної економіки є розбудова в Україні інноваційної інфраструктури IT-індустрії, зокрема освітня складова, а також встановлення потужних податкових преференцій для високотехнологічних компаній та їхніх фахівців».

Він висловив переконання в необхідності підвищення якості освіти у сфері ІТ та гармонізації освітнього процесу з потребами ІТ-бізнесу. «Кількість спеціалістів у сфері інформаційних технологій в Україні на початок 2013 року становила близько 250 тисяч осіб, з них 45 тисяч — сертифіковані висококласні спеціалісти, які створюють конкурентоспроможну експортоорієнтовану продукцію. Ми маємо створити такі можливості для розвитку ІТ-галузі, щоб наші фахівці залишалися працювати в Україні», — зазначив Костянтин Грищенко.

Він закликав провідні IT-компанії активно розвивати навчальні програми в рамках співпраці з українськими університетами, повідомляє прес-служба віце-прем’єра. «Щороку з українських ВНЗ випускають майже 16 тисяч ІТ-фахівців. Зважаючи на потребу в українських професіоналах на місцевому та глобальному рівнях, уряд збільшуватиме державне замовлення на їхню підготовку. Але особливо важливі ініціативи приватного бізнесу, спрямовані на реалізацію державних пріоритетів інноваційного розвитку», — наголосив урядовець.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua