"Дещо ніколи не буде носитись усіма"

Людмила ЯНОВСЬКА
13 травня 2014

Таку моду не спрогнозуєш словами з пісні на слова мого улюбленого російського поета Юрія Левітанського:

«Что же из этого следует? — Следует жить,
Шить сарафаны и легкие платья из ситца.
— Вы полагаете, все это будет носиться?
— Я полагаю, что все это следует шить».

Бо що вже не буде носитися до легких суконь із ситцю та усіляких інших тканин, як цього літа, так і завжди, — так це… борода на обличчях дівчат і жінок.

Хоч саме вона у поєднанні з платтям елегантного крою, яке підкреслювало тендітний стан з осиною талією й тонкими руками, гадаю, таки відіграла свою роль у перемозі на «Євробаченні-2014» представниці Австрії Кончити Вурст. У такому образі дістав найбільше голосів — 290 — від європейських телеглядачів бородатий трансвестит Томас Нойвірт. Звісно, у Кончити цікава пісня — «Воскресни, ніби Фенікс», красивий потужний голос, але чи злетів би цей номер так стрімко до вершини євробаченської слави без бороди виконавиці (виконавця)? Том Нойвірт через дівочу тілобудову, якою наділила природа його, хлопця, зазнавав у підлітковому віці дискримінації й цькування. І те, що не «підправляв» своє тіло тренуваннями, аби стало воно «чоловічішим», свідчить і про його ужіночнену свідомість. Том з’являється на сцені як бородата Кончита вже кілька років, за його словами, — на захист толерантного сприйняття його та інших «не таких, як усі». І на «Євробаченні-2014» отримав торжество такої толерантності. У якої, проте, є й інший бік: не усім «таким, як усі» комфортно сприймати бороду в неприродному поєднанні із сукнею…

Зате гармонійними були врода, красива концертна сукня, чарівний голос і композиція пісні «Тік-Ток» у гідному виступі на Євробаченні нашої Марічки Яремчук, якій випало вийти на сцену у фіналі першою. Вона посіла шосте місце, випередивши російських співачок — сестер Марію і Настю Толмачових, які на сьомому. А на другому і третьому, відповідно, — дует The Common Linnets із Нідерландів та Санна Нільсен із Швеції. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua