"Детонатори не спрацювали"

Олександр ВЕРТІЛЬ
9 квiтня 2014

Правоохоронці Сумщини запобігли крадіжці з території шосткинського казенного заводу «Зірка» 3240 детонаторів, які виробляє підприємство. Це одна з найбільших партій продукції, на яку зазіхали зловмисники протягом останніх років.

У скоєнні резонансного злочину нині підозрюється 21-річний мешканець міста, який працював… охоронцем «Зірки». Скориставшись тим, що вночі його напарник спав, молодик хутко завантажив до тачки аж шість ящиків з детонаторами і швиденько доправив їх до паркану, де перекинув до заздалегідь заготовленого тайника. Щоправда, дорогою згубив один, який під час слідчих дій виявили правоохоронці.

Невідомо, на що саме розраховував злодій, адже на контрольній смузі він залишив сліди. Виявили їх військовослужбовці, які охороняють завод і які відразу ж повідомили про це до чергової частини Шосткинського міського відділу міліції.

На місце злочину прибула слідчо-оперативна група, до пошуку долучилися працівники управління карного розшуку обласного УМВС та кінологи. Саме службовий собака привів правоохоронців на територію заводу, «вказавши», що шукати злодія треба серед його працівників.

А далі все було, як кажуть, справою техніки. За словами начальника УМВС Сумської області Анатолія Річкаля, під час обшуку в оселі та гаражах, які належать затриманому, правоохоронці виявили ще кілька детонаторів, порошкоподібну речовину, схожу на порох, корпус від гранати, різні хімічні речовини. Все це нині досліджують спеціалісти експертно-криміналістичного центру.

Що саме означає використання детонаторів самозванцями — пояснювати зайве. За їх допомогою в дію приводяться будь-які боєприпаси або саморобні вибухові пристрої. На щастя, жоден з 3240 вкрадених пристроїв не спрацював у руках зловмисників.

А з якою метою молодик поцупив їх із заводу, з’ясовує слідство. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua