"Дев’ятикласникам Тернопільщини представили новий підручник «Основи податкових знань»"

Микола ШОТ
15 жовтня 2013

Захід провели в обласному центрі в українській гімназії ім. Івана Франка

Зазначу, що повноцінний курс з основ податкових знань для учнів 9—11 класів Міністерство доходів і зборів України розробило спільно з Міністерством освіти і науки. Його вивчатимуть у рамках дисциплін «Основи економіки» чи «Правознавство». Цей курс поступово вводитимуть у навчальний план загальноосвітніх шкіл. Наразі видрукували новий підручник лише для учнів 9 класу. Він складається з чотирьох розділів. Зокрема з останнього учні дізнаються про права та обов’язки учасників податкових правовідносин. Вчителька української гімназії ім. Івана Франка Лілія Криховець-Хом’як, яка вже провела перший урок з основ податкових знань, твердить, що такий курс є конче потрібним для школярів.

Репрезентуючи   новий  підручник, начальник головного управління Міндоходів у Тернопільській області Олександр Вітрук підкреслив, що вперше за роки незалежності України на державному рівні започаткували вивчення основ податкових знань. Держава у такий спосіб робить інвестицію в прийдешнє, у майбутнє теперішніх школярів. На думку ж директора департаменту освіти та науки Тернопільської облдержадміністрації Івана Запорожана, цей новий навчальний курс стане учням у пригоді як в підготовці до вступу у вищі навчальні заклади, так і в отриманні знань і навичок у плануванні їхнього майбутнього сімейного бюджету, у вмінні розпоряджатися власними прибутками.

Тернопільських дев’ятикласників підручник з основ податкових знань дуже зацікавив. А ще вони виявили великий інтерес як до самої теми податкових знань, так і до роботи головного управління Міндоходів в області. Олександр Вітрук пообіцяв учням, що на цьому їхня співпраця не закінчиться, та запросив усіх бажаючих відвідати Музей податкової служби, Центр обслуговування платників податків, побачити галерею малюнків «Податки очима дітей». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua