"Дев’ятикласників навчать платити вчасно "

20 вересня 2013

Учні 9-х класів українських шкіл із початку навчального року розпочали вивчати спеціалізований курс «Основи податкових знань», ініціатором якого виступило Міністерство доходів і зборів. Про це в ході презентації курсу у столичній спеціалізованій школі № 214 повідомили міністр доходів і зборів Олександр Клименко і міністр освіти і науки Дмитро Табачник. «Ми презентуємо в усіх школах України вивчення курсу на вибір «Основи податкових знань». Я думаю, що це допоможе в майбутньому комусь обрати професію. Хтось просто усвідомить, що держава будується спільними зусиллями, і головний внесок кожного громадянина України в зміцнення майбутнього своєї країни полягає в сумлінній сплаті податків», — сказав Д. Табачник. Під час презентації курсу міністри представили й окремий навчальний посібник «Основи податкових знань», за яким віднині навчатимуться учні 9-х класів. А Олександр Клименко повідомив, що в стадії розробки перебувають також підручники для 10-х і 11-х класів, передає УНІАН. «Основи податкових знань» допоможуть зробити шлях у доросле життя усвідомленішим і зрозумілішим. Сьогодні ми робимо велику інвестицію в майбутнє України», — зазначив міністр доходів і зборів. Крім того, він повідомив, що в майбутньому учні 9-х класів, які зараз вивчають курс, зможуть поглибити свої знання за допомогою електронного варіанта книжки.

«Ми готуємо електронну версію книжки, вона буде більш насичена додатковою інформацією», — уточнив Олександр Клименко. Міністри також повідомили, що наприкінці навчального року буде проведено підсумкову зустріч із презентацією результатів засвоєння учнями нового курсу.

На продовження теми Дмитро Табачник висловив слушну пропозицію створити посібник «Основи податкових знань» для початкових класів. А насамкінець міністри оглянули приміщення школи, високо оцінивши її підготовку до навчального року.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua