"Диплом у золотому віці"

Світлана ІСАЧЕНКО
12 липня 2013

НІКОЛИ НЕ ПІЗНО

Університет для ветеранів випустив 33 студенти

Це перший випуск доволі незвичного навчального закладу, створеного два роки тому відповідно до наказу Міністерства соціальної політики. Він діє у Чернівцях на базі комунального територіального центру соціального обслуговування «Турбота» з благородною метою — дати можливість тим, хто перетнув межу «золотого» віку, спілкуватися одне з одним, жити повноцінно і брати участь в суспільному житті міської громади.

Слухачами університетського курсу стали люди поважного віку, інваліди, зокрема і підопічні «Турботи». Головне — мати зацікавленість брати участь в освітніх програмах. Своє бажання вчитися (як каже народна мудрість, «вік живи — вік учись») вони реалізують на трьох факультетах: краєзнавчому, основ медицини, здорового способу життя та основ комп’ютерної грамотності.

Разом з дипломами слухачі «Університету третього віку» отримали найтепліші слова вдячності, що лунали у стінах Чернівецької міськради. Фото надане автором

— За цей рік ми стали згуртованою командою друзів, які разом пізнають світ, збагачують свій творчий потенціал, а головне — з любов’ю дарують ровесникам та молоді свій життєвий досвід, цей роками набутий безцінний скарб, — розповідає директор комунального центру «Турбота» Ірина Давня. — Серед наших студентів — учасники і діти війни, ветерани праці, внесок яких в розвиток держави надзвичайно вагомий, а праця і ставлення до людей і громадських цінностей — еталон для виховання молодого покоління. Загалом навчання в нашому університеті сприяє розвитку і підтримці фізичних, психологічних та соціальних здібностей людей поважного віку, урізноманітнює їхнє життя, дає змогу переорієнтувати від зневіри й самотності до спілкування, взаємодопомоги, самопізнання та самореалізації.

До лекцій і семінарів залучали викладачів чернівецьких навчальних закладів, фахівців місцевих органів влади, волонтерів і членів благодійних організацій, студентів, школярів. Уроки відбувалися у формі дискусій, «круглих столів», доповідей, екскурсій і навіть концертів.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua