"Директори шкіл отримають стипендії"

Світлана ГАЛАУР
3 жовтня 2013

Усім керівникам загальноосвітніх  навчальних закладів Харківщини, за винятком тих, що працюють в обласному центрі, дадуть по 2 тисячі гривень. Такий розмір стипендії, яку виплачуватимуть з обласного бюджету, визначили своїм рішенням на останній позачерговій сесії облради її депутати.  Однак сума,  яку надаватимуть на кожного директора, трохи  більша від озвученої і становитиме 2,45 тисячі гривень, з яких, як пояснили в сесійній залі, частина піде на оплату податків. Кошти виділятимуть  у вигляді іменних стипендій голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна.

Відповідаючи на запитання депутатів, чому стипендії дадуть лише директорам шкіл, а вчителям наприклад ні, очільник області  пояснив, що саме на  керівниках загальноосвітніх закладів лежить  уся відповідальність за учнів, учителів, матеріальну базу тощо. Тож вони повинні відчувати, що влада про  них піклується. 

Усього ж, за інформацією директора департаменту освіти і науки Харківської облдержадміністрації Володимира Шаповала, іменні  стипендії отримають 605 директорів обласних шкіл. Нині, як заявили посадовці, вирішується питання про надання стипендій  ще й керівникам дошкільних установ. Його планують розглянути на найближчій сесії Харківської облради.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua