"Діти імпровізуватимуть на нових інструментах"

Світлана ІСАЧЕНКО
5 червня 2014

У музичних школах Прикарпаття і Буковини звучатимуть піаніно з фонду Леоніда Кучми. Екс-президент презентував мистецьким закладам двох областей білосніжні вишукані інструменти з президентського Благодійного фонду «Україна». «Ці інструменти — одні з кращих. Знаю, що на них гратимуть також одні з кращих у країні юних музикантів», — зазначив Леонід Кучма.

У фортепіанній грі красивим має бути все — музика, інструмент, виконавець. Фото Миколи МАЦЮКА

Подарунки отримали дитячі музичні школи в буковинських Чернівцях та Сторожинці, в прикарпатських містах Рогатин і Коломия, а також Івано-Франківське музичне училище імені Дениса Січинського. На знак подяки юні музиканти підготували для поважного гостя концертні програми, які засвідчили високий рівень їхньої виконавської майстерності, а отже — відмінну педагогічну школу закладів, де вони навчаються. Звучали твори Баха, Рахманінова, Арбана. І неодмінно — українські пісні «Ой не світи, місяченьку», «Утоптала стежечку», «Ой ти, дівчино, з горіха зерня», а також улюблена пісня Леоніда Даниловича «Два кольори». Наостанок викладачі та студенти виконали поважному гостю «Многая літа».

У Чернівецькій музичній школі №1 представники місцевої влади вручили екс-президенту пам’ятну книгу про своє місто, а в Івано-Франківську він отримав медаль «За заслуги перед Прикарпаттям» із рук голови Івано-Франківської облдержадміністрації Андрія Троценка.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua