На Вінниччині у райцентрі Літин стартувала обласна мобільна фотовиставка «Я пишаюсь! Я — батько!», яка подорожуватиме областю протягом шести місяців, поповнюючись новими світлинами з кожного району. Захід спрямовано на створення умов для формування самодостатньої сім’ї, відповідального батьківства, підвищення ролі батька у вихованні дитини й формуванні її як особистості.

«Дуже важливо виховувати в дітях та молоді відповідальне ставлення до сім’ї, до батьків, популяризувати українську родину, де діти поважають батьків, а батьки у свою чергу відповідально ставляться до дітей. Фотовиставка — це хороший і переконливий метод такого виховання», — зазначила заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Наталя Заболотна.

На виставці представлено світлини молодих вінницьких фотографів, які були зібрані під час проведення обласного фотоконкурсу. На них відображено щасливі моменти з життя родин, приклад якісно нової ролі батька — батька-друга, порадника, на відміну від усталеної ролі «батька-гаманця».

Фотовиставка побуває в кожному районі області, до її відкриття залучатимуться учні, діячі культури та громадськість. У кожному районі протягом тижня паралельно організовуватимуться конкурси дитячих малюнків, творів тощо, спрямованих на популяризацію сімейних цінностей, протидію насильства в сім’ї, формування відповідального батьківства. А в травні наступного року, до Міжнародного дня сім’ї, фотовиставка розширеною та оновленою повернеться в обласний центр.