"Діти відпочиватимуть за програмою єОздоровлення і цього року. Географія закладів розширюється"

16 травня

Минулого року запустилась програма “єОздоровлення”, яка працює за принципом “гроші ходять за дитиною”. Путівки вперше не розподілялися в ручному режимі. Натомість батьки отримували кошти на картку і самі оплачували путівку в один із визначених закладів у Карпатах. Пілотний 2023 рік показав ефективність такого формату. Майже 2000 дітей з малозабезпечених сімей відпочили без навантаження на сімейний бюджет. Тому у 2024 році програма масштабується. Про це повідомляє пресцентр Урядовий портал.

Як працюватиме послуга у 2024

Хто може скористатися послугою

Путівки через “єОздоровлення” зможуть отримати:

Послугою можна буде скористатися тільки в тому випадку, якщо дитина НЕ отримувала в поточному році путівки до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, придбаної за рахунок коштів державного або місцевого бюджету будь-якого рівня.

Яка географія закладів оздоровлення і відпочинку

Цьогоріч дітей за програмою “єОздоровлення” прийматимуть заклади у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій областях та в місті Києві, якщо вони внесені до Державного реєстру майнових об’єктів оздоровлення і відпочинку та мають облаштоване укриття. На відміну від минулого року, тепер заклад не обов’язково має розташовуватися в карпатському регіоні та мати вищу категорію.

“Ми запустили пілот «єОздоровлення» минулого року і побачили його ефективність. По-перше, він унеможливлює ручний розподіл путівок з усіма його наслідками — непрозорість, «недоходження» путівок до дітей, на яких вони розраховані. По-друге, принцип «гроші ходять за людиною» завжди створює конкуренцію на ринку, якої б сфери він не стосувався. Наша мета — щоб заклади пропонували конкурентні умови оздоровлення, щоб у них була мотивація надавати послуги якісніше. І якщо минулорічний пілот залучив 15 закладів, то цьогоріч ми суттєво розширили географію і заохочуємо заклади доєднуватися до проекту”, — говорить Міністр соціальної політики Оксана Жолнович.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua