У КМДА відбувся Форум делегатів дитячих прав, присвячений 25-й річниці Конвенції ООН про права дитини. Відкрили його заступник голови Київської міської державної адміністрації з гуманітарних питань Ганна Старостенко та голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Джованні Барберіс. Окрім дорослих, у заході взяли участь 150 учнів столичних шкіл, а також діти з родин переселенців з Криму, Донецької та Луганської областей. Хлопчики і дівчатка під час гри «Я знаю свої права» в інтерактивній формі ознайомились з принципами Конвенції ООН та дізналися, як застосувати їх у житті.

«Один із пріоритетів міської влади — створення умов для гармонійного розвитку дітей: юних киян та дітей з родин вимушених переселенців. Тож адаптування маленьких переселенців у нових шкільних колективах є надзвичайно важливим питанням. І сьогоднішній захід не лише сприятиме цьому, а й допоможе малечі у формі гри вивчити свої права. Адже діти змалечку мають знати свої права і обов’язки, а також поважати права інших», — зазначила Ганна Старостенко.

Прес-служба КМДА повідомила, що в Києві більше 15 років активно працює рух делегатів дитячих прав. Для України Конвенція ООН про права дитини є одним з основних документів, що забезпечують формування правового суспільства й захисту дитячих прав. Тож за методикою «рівний — рівному» Конвенцію ООН про права дитини почали популяризувати у школах з середини 90-х років, саме делегати дитячих прав ставлять гострі соціальні питання протягом останніх 10 років. 

Відділ соціально-правових питань
«Урядового кур’єра»