"Діти з Луганщини відпочинуть у Румунії та Словаччині"

Олена ОСОБОВА
3 квiтня 2015

Хлопчики й дівчатка з Біловодського та Сватівського районів вирушили на відпочинок у Румунію. По дорозі на захід група із 33 маленьких мандрівників майже цілий день провела в Києві, де оглянула Майдан Незалежності, вшанувала героїв Небесної Сотні, а також потрапила на особистий прийом до посла Румунії в Україні Корнела Іонеску. Наступним містом на шляху до Румунії стали Чернівці, де діти провели більш як добу. Приїзд групи  збігся з поверненням бійців із зони АТО, тож юні луганчани мали можливість побачити зворушливу зустріч бійців з рідними та близькими, яка пройшла в урочистій обстановці з оркестром, квітами, прапорами. Тепло зустрічали й маленьких східняків, більшість із яких — це переселенці з міст, що розташовані в зоні бойових дій. За сприяння Чернівецької обласної громадської організації «Гідність Буковини» їм провели цікаві екскурсії, показали музеї та Чернівецький університет ім. Ю. Федьковича.

А до Словаччини вирушили 87 юних сєверодончан — вони відпочиватимуть в парламентському санаторії. Обидві подорожі дітей Луганщини до Європи стали результатом домовленості керівника обласної військово-цивільної адміністрації з представниками посольств Румунії та Словаччини. Організацію таких подорожей Геннадій Москаль визначив одним із пріоритетів у своїй роботі. 

А от їхні однолітки, які опинилися на території самопроголошеної «ЛНР», під час відпочинку від шкільних занять зможуть лише раз безкоштовно відвідати Льодову арену. Там заплановано святковий захід, присвячений початку весняних канікул. Отакі візерунки долі.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua