"Диверсія не вдалася"

Олександр ВЕРТІЛЬ
9 липня 2014

У межах загальнодержавної операції «Зброя — вибухівка» правоохоронці Сумського УБОЗ запобігли можливим диверсіям із застосуванням гексогену. 

Поблизу одного із сільських населених пунктів Шосткинського району оперативники зупинили легковик, у якому двоє молодиків перевозили в багажнику 30 кілограмів вибухової речовини, що за потужністю у сім разів перевищує тротил.

Про можливе транспортування небезпечного вантажу працівники УБОЗ знали заздалегідь, тож зосередили увагу на шосткинській ділянці — близькій до українсько-російського кордону. І саме там у їхнє поле зору потрапило підозріле авто.

Як повідомив начальник УБОЗ УМВС у Сумській області полковник Володимир Гланц, у салоні машини перебували двоє молодиків. Спершу вони заперечували свою причетність до вантажу і навіть машини: мовляв, знати не знаємо, що і звідки.

З’ясувалося, що авто «ліве» — номерний знак кузова і внесений у свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу не збігалися.

Стосовно водійсько-пасажирського дуету, то один із чоловіків має кримінальне минуле — свого часу відбував покарання як учасник злочинної групи.

Нині затримані пояснюють усі обставини транспортування вибухівки, а проти них порушено кримінальне провадження за ст. 263 ч. 1 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю».

А тієї кількості гексогену, яку транспортували зловмисники і яку, на щастя, вилучили УБОЗівці, вистачило б для знищення кількох житлових багатоповерхових будинків. Тому правоохоронці відпрацьовують як одну з можливих версій терористичні акти проти мирного населення. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua