"Діяльність Блаттера на посаді президента ФІФА теж розслідують"

3 червня 2015

Президент Міжнародної федерації футболу Зепп Блаттер знову сколихнув спортивний світ, коли у вівторок неочікувану подав у відставку. Минулої пятниці на конгресі у Цюриху він був переобраний на пятий чотирирічний термін на посаді голови ФІФА. На тлі гучного розслідування зловживань у організації, яке ведеться у США та Швейцарії, минулого тижня Блаттера закликали відмовитись від посади. Своєї рішення піти тепер він пояснив так:

«Хоча члени ФІФА наділили мене новим мандатом і переобрали мене президентом, здається не всі підтримують цей мандат у світі футболу… фанати, клуби, гравці, ті, хто надихають до життя із футболом, так само, як ми робимо у ФІФА. Тому я буду скликати новий конгрес та складаю мої повноваження».

Вперше крісло захиталося під футбольним функціонером за лічені дні до його переобрання на посаді, коли у Цюриху були заарештовані найвищі посадовці ФІФА за звинуваченнями у корупції та зловживаннях в організації. Тоді Зепп Блаттер привітав розслідування, хоча свою провину відкинув:

«Якщо хтось проводить розслідування, вони мають на це право, якщо вони роблять це у вірний спосіб та як зазвичай робиться у міжнародному праві. У мене щодо цього сумнівів немає, особливо у мене немає сумнівів щодо моєї особи».

Американські The New York Times та ABC News повідомляють, що можливо розслідування ведеться і проти самого 79-річного Зеппа Блаттера, однак в ФБР цю інформацію поки не прокоментували.

Euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua