Полтавцям презентували концепцію розвитку міста на період до 2030 року, яку Полтавська міськрада спільно з німецькою урядовою компанією «Deutche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) CmbH » розробили за два роки у межах проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні».

За словами керівника проекту Матіаса Брандта, розробники концепції визначили шість пріоритетних сфер розвитку міста. Вузькопрофільні спеціалісти розробили заходи та проекти для кожної зі сфер. Концепція визначає шляхи досягнення диверсифікації економіки креативними та екологічно дружніми індустріями, посилення позицій Полтави як міста обласного значення, розвитку сфери туризму та рекреації, вирішення питань розвитку житлової сфери та створення Плану сталої мобільності міста.

Попередньо секретар міськради Олександр Шамота й Матіас Брандт обговорили питання плану сталої мобільності у Полтаві та інфраструктурний проект, що стосується інноваційного сталого транспортного сполучення (загальноміська магістраль, вул. Лазурна).

В місті над Ворсклою йде широка промоційна кампанія з презентації концепції інтегрованого розвитку міста «Полтава 2030». Усі охочі можуть ознайомитися з основними напрацюваннями Концепції на виставці у підземному переході «Злато місто». Там також працюють і консультанти, які занотовують відгуки полтавців.

Окрім того, кожен полтавець може долучитися і подати свої пропозиції на сайт 2030. poltava.ua або до офісу Інституту розвитку міста (вул. Небесної сотні, 1/23, кім. №7).