"Для профілактики гіпертонії - вегетаріанська їжа"

21 грудня 2011

НА ЗДОРОВ’Я! Вегетаріанська їжа сприяє нормалізації кровяного тиску, довели американські вчені. Це відбувається за рахунок глутамінової кислоти, що входить до складу рослинних білків.

Дослідники вивчили дані про 4,5 тисяч людей у віці 40 років, що проживають в 4 країнах. Порівняння результатів тестів з визначення артеріального тиску, опитувань за якістю харчового раціону і регулярний аналіз сечі кожного учасника, показали, що збільшення вмісту амінокислоти в раціоні на 5% призводить до зниження тиску на 1,5-3 мм.рт.ст.

Як відомо, високий тиск - головний фактор ризику розвитку хвороб серця, а зниження його на 2 мм знижує показники смертності від інсульту на 6%, а від ішемічної хвороби серця - на 4%.

УНН



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua