"Для себе й для того хлопця"

Світлана ГАЛАУР
9 жовтня 2013

За зменшення донарахованих за результатами перевірки сум податків і штрафів начальник однієї з районних податкових інспекцій Харківщини та її заступник зажадали від підприємця кругленьку суму. Десять тисяч гривень керівник попросила для себе, а ще тисячу американських доларів, як пояснила її заступник, — для остаточного вирішення питання в територіальному Головному управлінні Міндоходів.

Обох чиновниць затримали «на гарячому» працівники прокуратури Харківської області спільно з обласним управлінням внутрішньої безпеки Міндоходів. Підприємець, як повідомили у прес-службі обласної прокуратури, віддав начальникові районної ДПІ тисячу доларів у її робочому кабінеті, інші кошти планувалося передати пізніше.

Нині нечистим на руку керівникові ДПІ та її заступникові оголошено про підозру в скоєнні злочину: отримання неправомірної вигоди за вплив на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, а першу підозрюють ще й в отриманні неправомірної вигоди посадовцем, що посідає відповідальне становище.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua