" Для учасників АТО створили Робочі зошити для адаптації після війни"

8 травня 2015

В українському кризовому медіа-центрі презентували перший наклад Робочого зошита «Програма самоврядування для військового» для учасників АТО, волонтерів та фахівців, що працюють з демобілізованими. Про це повідомили в прес-службі Президента.

Методичку розробили американські та українські психологи. Головне завдання зошита — допомогти солдатам подолати наслідки посттравматичного стресового розладу і повернутися до нормального життя.

«Методика, представлена ​​в Робочому зошиті, довела свою успішність при роботі з учасниками восьми збройних конфліктів різних років і в різних країнах. Вона передбачає роботу не тільки з ветеранами, а й членами їхніх сімей і оточуючими», — зазначив тренер П'юселік Консалтинг Груп, член Української Асоціації психотерапевтів Микола Вовченко.

Психіатрична служба Міноборони за час проведення АТО пролікувала 5500 військових у зв'язку з наявністю порушень психічної діяльності. Близько 35% солдатів було комісовано через психічні розлади. Близько 800 військовослужбовців страждають на посттравматичний стресовий розлад.

Перші 12 тисяч примірників Робочих зошитів передали безкоштовно.

Аналітична служба новин



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua