"Дні добросусідства на західному кордоні"

12 серпня 2014

На українсько-польському кордоні поблизу сіл Адамчуки (Грабівська сільська рада Шацького району) та Збереже (гміна Воля-Угруська Влодавського повіту Люблінського воєводства) пройшли Європейські дні добросусідства. Їх організовують уже вшосте на кордоні України та Республіки Польща.

У межах цього заходу відбулося відкриття тимчасового пішохідно-велосипедного кордонного переходу Адамчуки — Збереже та V Міжнародна конференція «Наше Полісся, наш Буг». Серед гостей були голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, воєвода Люблінського воєводства Войчєх Вільк, Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Беата Бживчи та консул Генерального консульства України в Любліні Сергій Сидюк.

Виступаючи на  конференції, голова Волинської облдержадміністрації наголосив на важливості відкриття прикордонного переходу Адамчуки — Збереже з огляду на євроінтеграційний курс України та необхідність розвитку українсько-польських відносин у різних сферах життєдіяльності. На його переконання, двосторонні відносини починаються на прикордонних територіях між простими людьми, тож кордон не має бути місцем, яке розділяє народи.

Войчєх Вільк повідомив, що влада Люблінщини бачить Волинську область стратегічним партнером і активно розвиватиме співпрацю, зокрема будівництво нового пункту пропуску Збереже — Адамчуки, який дасть змогу повніше використовувати рекреаційно-оздоровчий потенціал суміжних територій і сприятиме розвитку перспективного міжнародного екологічного туризму та відпочинку.

Як повідомляє прес-служба Волинської ОДА, Люблінський воєвода та голова облдержадміністрації домовилися про зустріч, яка відбудеться у вересні в Любліні.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua