"Дніпропетровщина розписала проекти на три роки"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
14 травня 2015

Торік Дніпропетровщина першою в Україні ухвалила Стратегію розвитку області до 2020 року, а днями затвердила план її втілення на найближчі три роки. Цей план передбачає загальний обсяг фінансування на 2015—2017 роки — 3,2 мільярда гривень, які мають надійти із Державного фонду регіонального розвитку.

Зокрема найбільше — 47 проектів — у програмі екологічної та енергетичної безпеки, які стосуються енергоефективності, розвитку альтернативної енергетики, створення умов для поліпшення стану довкілля, удосконалення системи управління відходами, розвитку рекреаційних зон, заповідних територій, малих річок, водойм та екомережі.

Загалом план включає чотири програми, а це — 120 проектів як загалом регіональні, так і проекти субрегіонального та місцевого значення. Серед них 32 мають на меті зменшення економічного дисбалансу — йдеться про диверсифікацію економіки, розвиток периферійних районів, інноваційний розвиток та піднесення закордонного й внутрішнього туризму.

Ще одна програма стосується розвитку сільських територій — це 15 проектів у напрямах підвищення доданої вартості в аграрній сфері, підтримці зайнятості сільського населення, розвитку інфраструктури у селі. На розвиток людського капіталу спрямовані 26 проектів четвертої програми. Вона розподілена за напрямами освіти для зайнятості, підвищення громадської активності мешканців та розвитку громад.

Як зауважив голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, чіткий план дій з розбудови регіону уповноважує область на отримання і додаткових державних коштів, і міжнародних соціальних інвестицій. Документ містить і терміни виконання задуманого, і його виконавців.

Тож буде з кого питати про результати. А головним контролером реалізації Стратегії буде Керуючий комітет. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua