"Дніпропетровщина рятує від війни жителів Донбасу"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
3 березня 2015

На Дніпропетровщину днями приїхали 130 евакуйованих із зони бойових дій жителів Донбасу. Людей із Донецька та Горлівки вдалося вивезти завдяки співпраці Дніпропетровської облдержадміністрації з міжнародною організацією «Joint». Серед евакуйованих 22 дітей (семеро — до 5 років) та 70 дорослих віком понад 55 років (з них дев’ятеро 80-річні і старші).  

 «Коли ми опрацьовували всі організаційні моменти, потрібно було, щоб ті, хто вирішив покинути Донбас, водночас зібралися в одному місці. Для цього вели переговори. Ми просили, щоб нам дали змогу вивезти мирних жителів «зеленим коридором». Сьогодні нам вдалося допомогти людям, які щодня засинали та прокидалися у страху, що куля чи ракета влучить у їхній дім», — розповів радник голови Дніпропетровської ОДА Борис Трейгерман, який зустрічав автобуси з переселенцями. Прибулих нагодували, а потім розселили у санаторіях Павлограда та Запоріжжя.

Вимушені переселенці мріють про мирний Донбас і найскоріше повернення у рідні домівки. Фото автора

 «Ми приїхали сюди відпочити від війни», — кажуть донбаські діти, які ще донедавна через обстріли рідних міст тривалий час не могли вийти на вулицю. Переселенці вдячні за допомогу і раді, що їм вдалося покинути небезпечну місцевість. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua