"До «кіотських» грошей внесено корективи"

8 листопада 2014

Міністерство екології та природних ресурсів разом із Державним агентством екологічних інвестицій робили все можливе, щоб жодної копійки «кіотських» коштів не було витрачено на сумнівні схеми. Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Андрій Мохник  на брифінгу в Будинку уряду.

«З моменту, коли я очолив міністерство, і з моменту, коли приступив до виконання обов’язків голови Державного агентства екологічних інвестицій, було витрачено 295 мільйонів гривень на модернізацію вагонів Київського метрополітену і 86 мільйонів гривень на сучасні автомобілі Toyota Prius із гібридними силовими установками для Міністерства внутрішніх справ. Це два великі проекти із шести, які реалізовували в рамках Кіотського протоколу. Жодної копійки коштів не надійшло на жодні рахунки сумнівних чи несумнівних фірм», — розповів міністр.

За його словами, щоб розібратися в «заплутаній ситуації» з «кіотськими» грошима, відомству після призначення нового керівництва знадобилося приблизно півроку.

До цього залучили й представників Міністерства фінансів, фіскальної служби, Генеральної прокуратури, Держфінінспекції.

«Спільними зусиллями нам вдалося з плану, розробленого за часів Віктора Януковича, залишити тільки два великі проекти: модернізацію вагонів Київського метрополітену та гібридні автомобілі для МВС. Жодних інших тем не розробляли», — цитує слова Андрія Мохника прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua