"До нового парламенту потрапили 11 партій та 96 самовисуванців"

10 листопада 2014

Речник Центральної виборчої комісії Костянтин Хівренко повідомив, що за результатами парламентських виборів 26 жовтня до Верховної Ради восьмого скликання увійдуть 11 партій, а також 96 самовисуванців.

Найбільша кількість депутатів налічуватиме партія «Блок Петра Порошенко» - 132. За нею йде партія «Народний фронт» з 82 депутатами.

Об'єднання "Самопоміч" отримало 33 мандати, "Опозиційний блок" - 29, Радикальна партія Олега Ляшка - 22, "Батьківщина" - 19.

Крім того, в Раду пройшли по мажоритарних округах представники партії "Свобода" - шість осіб, партії "Сильна Україна" Сергія Тігіпка - один, партії "Заступ" - один, партії "Правий сектор" - один і партії "Воля" - один.

7 листопада ЦВК завершила підрахунок 100% протоколів з результатами виборів до Верховної Ради.

За партійними списками перемогла партія "Народний фронт" - 22,14% голосів, партія "Блок Петра Порошенка" - 21,81%, партія "Самопоміч" - 10,97%, партія "Опозиційний блок" - 9,43%, Радикальна партія – 7,44%, партія "Батьківщина" - 5,68%.

Партія "Свобода", яка була представлена в Раді сьомого скликання, на цих виборах набрала 4,71%, не подолавши 5% бар'єр.

Нагадаємо, вчора Центральна виборча комісія ухвалила рішення і просить Генеральну прокуратуру та МВС перевірити достовірність виборчої документації за підсумками голосування у багатомандатному окрузі №50 (Красноармійськ, Донецька обл.).

ЦВК отримала заяву про невідповідність даних на офіційному сайті ЦВК з протоколами про підсумки голосування з 23 дільниць округу №50. Після перевірки даних протоколів з привезеними до ЦВК представниками окружкому встановлено відповідність протоколів з 4 дільниціь та невідповідність - з 19.

Як повідомляв iPress.ua, члени ОВК №50 у закритому режимі на своєму засіданні проголосували за позбавлення права присутності всіх спостерігачів на засіданні комісії.

Додамо, 26 жовтня біля ОВК №50, що в місті Красноармійську Донецької області, зібрались озброєні люди, а від міліції вимагали виведення спостерігачів, які мають право спостерігати за підрахунком голосів.

iPress.ua  



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua