ЖКГ. До роботи взимку підготовлено майже 100% котелень, а також центральних теплових пунктів. За інформацією з місць та після проведених перевірок, на 12 жовтня поточного року в країні комплексно підготовлено до зими з видачею паспортів готовності 99,9 % житлових будинків та об’єктів соцкультпобуту. Такі ж показники готовності мають об’єкти водопровідно-каналізаційного господарства. Області повністю виконали план з підготовки спеціалізованої техніки, заготовили 96% запланованих об’ємів посипального матеріалу та реагентів. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк під час брифінгу, присвяченому початку опалювального сезону, який відбувся у середу, 12 жовтня у Кабінеті Міністрів України.

«Підприємства житлово-комунального господарства готові подати тепло споживачам, а будівлі готові його прийняти. У більшості областей триває запуск централізованих систем опалення. Всі будинки готові, отримали паспорти на основі чинних норм теплозбереження. Але, внаслідок відсутності ефективної термоізоляції, втрата тепла до 40% у житлових будинках не зникла. Звертаюся до всіх громадян: зима наступає не тільки для комунальників, а й для споживачів їхніх послуг. Тому давайте готуватися до неї разом, щоб праця підприємств галузі не була марною», – сказав Анатолій Близнюк.

За словами очільника Мінрегіону, відомство щоденно відстежує запуск систем теплопостачання та триматиме ситуацію на контролі протягом всього опалювального періоду.

Загалом по Україні комплексно готують до осінньо-зимового періоду 2011-2012 років з видачею паспортів готовності 210423 будинків, у тому числі: 181073 житлових будинків комунальної власності, 16617 житлових будинків ОСББ та ЖБК, 2662 житлових будинків громадської (колективної) власності та 10071 одиниці відомчого житлового фонду. Крім того, підготовлено 40013 об'єктів соціально-культурного призначення, зокрема 19541 школу, 13092 дитячих садки та 7380 лікарень. 

Прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства